Слушајте WERADIO и на:

Google Podcasts
TuneIn Podcasts
Stitcher
Radio Public Podcasts
Castbox Podcasts
iHeartRadio Podcasts

ТРАНСКРИПТ

Оваа епизода по втор пат ви ја претставувам Катерина Ангеловска автор, советник за личен развој, учител по Mindfulness медитација и енергетски терапевт. Дел од рагзоворот го посветивме на нејзиниот приватен живот и тоа како го поминува слободното време. Читањето на книги и е една пасија ,во овој период најмногу чита романи и секогаш во тек на месецот најмалку прочитува еден роман.

Втората голема пасија и се патувањата, каде ужива во откривање на непознати предели секој миг.

Она што најмногу ја релаксира е прошетките со нејзиното куче кое ја учи на безусловна љубов.

Катерина – Годината 2020 ,која ќе остане запаметена по година на Корона пандемијата ,јас ќе ја запишам во мојот претприемачки дневник како многу успешна година. Тоа се должи на мојата моќ и позитивна визија да с еприлагодувам на новите услови и секој еден што работи на себе може тоа да го стори.

Треба да научиме дека секој од нас е одговорен за самиот себе. Државата може да помогне но сепак ние сме тие кои сме најодоговорни и треба да бидеме упорни и истрајни.

Она што треба од најмали нозе уште во основно образование да се учи е вербата во себе, личниот развој, како да ги прифаќаме нештата и како да се справуваме со предизвици. Кога тоа би го знаел секој од нас од мали нозе, во секој случај ќе имаме подобар свет и поквалитетен живот и на лично и на општествено ниво.

За гостинката

Катерина Ангеловска

Катерина Ангеловска, автор, советник за личен развој, учител по Mindfulness медитација и енергетски терапевт. Во светот на живот со самоспознавање, личен развој, разбирање, афирмирање, верување дека сме креатори на сопствениот живот, влегла уште на 19 години. Да го пренесува своето знаење , искуство, енергија и да им помага на луѓето започнала пред скоро 20-тина години а во светот на женското претприемништво пред шест години. Верува дека позитивната енергија е основата за квалитетен живот на секој поединец.